Concreet | New York dure bestemming?

Wat kost me nu een tripje naar New York? Wij berekenen voor u het prijskaartje!

 

Winterpret in New York

De schaatspistes gaan weer bijna open! We zetten er drie op een rijtje. Ontdek de meest iconische hier. 

 

The Bronx: de moeite waard tijdens je trip?

Is The Bronx nog steeds een go of no-go zone? Een blik op deze fascinerende borough.

 

Concreet | De ABC Quotering

Al enkele jaren zijn New Yorkse horecazaken verplicht om een hygiëne quotering zichtbaar uit te hangen.

Vanuit België

Vanuit België naar New York

Op de nationale luchthaven van Zaventem zijn er heel wat luchtvaartmaatschappijen die al dan niet dagelijks en rechtstreeks naar New York vliegen.

De meeste van hen landen op de grootste luchthaven van de stad, John F. Kennedy Airport (JFK).

De normale vluchttijd bij een rechtstreekse vlucht tussen Brussel en New York is zo'n 8 uur en 30 minuten. Bij het terugkomen vanuit JFK naar Brussels Airport ben je ongeveer 7 uur en 30 minuten onderweg.

 

Met welke maatschappijen kan je vliegen?

In Brussel kan je kan ondermeer kiezen voor de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines en United Airlines.

Deze vliegen dagelijks rechtstreeks naar The Big Apple en landen op JFK Airport of Newark Airport.

Andere maatschappijen die non-stop vluchten aanbieden naar New York vanuit Brussel zijn KLM, Air France, Jet Airways, Lufthansa en Brussel Airlines.

Vele andere Europese luchtvaartmaatschappijen vliegen ook vanuit Brussel naar New York, maar doen dit niet non-stop. Hou er rekening mee dat je op deze manier vaak enkele uren langer onderweg bent en dat een tussenstop niet automatisch wil zeggen dat je goedkoper vliegt dan met een rechtstreekse verbinding.

 

Boek op tijd

Omdat New York een interessante bestemming is raden we je aan om op tijd te boeken, zeker in de lente, zomer en tijdens de kerstperiode.

Wil je voor een prikje naar New York vanuit Brussel dan ga je het best van januari tot april. Vaak heb je in deze maanden al een rechtstreeks vlucht voor minder dan 500 euro (heen en terug). In de drukkere perioden zal een ticket je snel een 750 euro of meer kosten als je op tijd boekt.

Vaak zijn er ook bepaalde acties die interessant zijn. Kijk zeker ook eens naar de vlucht prijzen met vertrek uit een andere Europese luchthaven zoals Amsterdam, Parijs of Frankfurt.

Plan je een langere reis naar New York? Dan is het misschien interessant om via een omweg New York te bezoeken. Kijk eens naar de vlucht prijzen van bijvoorbeeld Washington DC, Chicago, Philadelphia of Boston.

 

Let op!

Vergeet zeker niet om een paspoort mee te nemen naar de Verenigde Staten en vul minstens 72 uren voor je vertrek je ESTA aanvraag online in.

Deze laatste hoef je niet mee naar de luchthaven te brengen.

Zorg ook zeker dat je 3 uur voor het geplande vertrek van je vlucht aanwezig bent in de luchthaven. De veiligheidsmaatregelen tijdens het inchecken en boarden met bestemming Amerika zijn immers vaak erg grondig en vragen voldoende tijd.